• home.jpg

Zwangerschapscursus, lang, IL-PRL-23-03

Zoek je een leuke en zinvolle cursus tijdens je zwangerschap, dan is de zwangerschapscursus echt iets voor jou!

- Wat zou je willen weten als je zwanger bent?
- Hoe voorkom ik rugklachten in de zwangerschap?
- Wat is de bekkenbodem?
- Moet ik daar tijdens de zwangerschap al iets mee doen of pas na de bevalling?
- Hoe verloopt een bevalling?
- Hoe zou ik weeën op kunnen vangen?
- Kan ik wel bevallen zonder pijnstilling?
- Wanneer mag ik persen? En hoe moet ik persen?
- Wat is belangrijk voor mijn herstel na de bevalling?
- Wanneer mag ik weer sporten na de bevalling?

Wil je de antwoorden weten? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Deze informatie komt allemaal aan bod in deze cursus. Op alle locaties worden de partners ook een avond uitgenodigd, om hen adviezen te geven hoe ze je tijdens de bevalling kunnen coachen. Alle bijeenkomsten volg je met een vaste groep medecursisten / zwangeren. Je kunt starten vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap.
Behalve informatie krijg je verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld oefeningen voor je bekkenbodem en stabiliteit van je bekken. Daarnaast leer je ademhalingstechnieken om de weeën op te kunnen vangen, perstechniek, ontspanningsoefeningen.
Meer inzicht in het proces van zwangerschap en bevalling leidt tot meer vertrouwen. Dit is een goede basis om de bijzondere klus van een bevalling aan te gaan! Hierbij is een goede beheersing van de ademhaling erg belangrijk. Bovendien is de cursus ook een goede voorbereiding op het aanstaande moederschap.

Vóór de bevalling

Bovenstaande cursus bestaat 8 lessen van 1 uur. Voor zwangeren die deelnemen aan Centering Pregnancy en zwangeren die niet zoveel tijd hebben is er de verkorte zwangerschapscursus. In 4 lessen van 1 uur komen dezelfde onderwerpen aan bod. Zie ook korte zwangerschapscursus.
Voor zwangeren die al moeder zijn, blijft de cursus een aanrader; echt een uur bewuste aandacht voor de nieuwe zwangerschap.

Ná de bevalling

Zo'n 5 tot 8 weken na de bevalling start je met dezelfde groep cursisten de nagym, (dit is de cursus "Weer fit en in balans) ongeacht of je de lange of de korte cursus hebt gevolgd.
De laatst 4 lessen (van 1 uur) zijn gericht op het herstel na de bevalling. Het is een goede verantwoorde voorbereiding op op het weer starten van je eigen (sport)activiteiten.
Deze bijeenkomsten geven je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen na de geboorte van je baby.
De kosten van de gehele cursus bedragen respectievelijk € 40,00 of € 60,00. 
Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je nog vragen hebt. Wij adviseren je graag met het zoeken naar de juiste cursus.

Evenement-informatie

Startdatum 31 mei 23 19:00
Ingeschreven 13
Aantal vrije plaatsen 1
Prijs per persoon €70,00
Docent(en): Wilma Hinssen van Gog
Locatie Lent De Ster

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

“Het begint met een goede voorbereiding”