• home.jpg

Algemene voorwaarden Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen

1. Algemeen, begripsbepaling

1.1 Algemeen

Het Verloskundige Cursus Centrum Nijmegen valt onder de activiteiten van Verloskundigen
Nijmegen en Omgeving BV. Enig aandeelhouder is de Coöperatie verlosk undigen Nijmegen e.o. Dit
is een samenwerking tussen 1 3 verloskundigen praktijken deze praktijken zijn 6 verloskundigen
praktijken in Nijmegen : verloskundigenpraktijk st. Anna , verloskunde praktijk C yclus, D onna
praktijk voor verloskunde , Juno verloskunde, Si e grid Hoekstra , verloskundige , en verloskundige
praktijk Nijmegen W est, en 7 praktijken in de omgeving van Nijmegen , te verloskundige
praktijk Be uningen , verloskundige praktijk G rave Schaijk e.o. , verloskundige praktijk Druten en
W est M aas & W aal, Irene praktijk voor verloskunde , verloskundige praktijk YuuX’YuuX’, Waalsprong
verloskundigen en verloskundige praktijk Wijchen
de coöperatie heeft als doel praktijk overstijgende eerstelijns verloskundig gerelateerde
zorgactiviteiten ( diensten) te or ganiseren.
Dit om de kwaliteit, eenduidigheid en toegankelijkheid voor cliënten te vergroten. Pre ventie en het
voorkomen van onnodige medicalisering st aan hierbij centraal.

1.2 Begripsbepaling

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder :
Cliënten: Alle zwangeren die woonachtig zijn in de gemeente Nijmegen, Beuningen , Berg en Dal ,
Druten, Grave, Heum en, Landerd, West Maas & Waal en Wijchen en die g ebruik wensen te maken
van één of meer diensten van het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen.
Verloskundigen: Verloskundigen die deel uit maken van de Coöperatie Verloskundigen Nijmegen
e.o.
Borstvoed ingsdeskundigen: deze groep wordt gevormd door lacta tie des kundigen, verloskundigen
en ervaringsdeskundigen met een specialisatie in kennis op het gebied van borstvoeding.
Gespecialiseerde zwangerschapsdocenten: Fysiotherapeuten of oefentherapeuten met e en
specialisatie op het gebied van de zwangerschap. ( lichaamshouding, bewegen, ontspannen,
ademhaling etc.)
Diensten: Dit betreft voorlichtingsactiviteiten waaronder informatieavonden, en cursussen bedoeld
voor zwangeren of pas bevallen vrouwen.
Aanmelde n: Na aanmelding via website vindt registratie en adm inistratie van cliëntgegevens
plaats, zodat gevraagde diensten geleverd kunnen worden.

2. Totstandkoming, uitvoering en wijziging

• Totstandkoming: De cliënt wordt via de verloskundigen, via www.vccnijmegen.nl en via posters en folders geïnformeerd over de voorlichtingsactiviteiten en de cursussen. Aanmelding en betaling geschiedt via de website. Na inschrijving en registratie, ontvangt cliënte per mail een bevestiging.
• Uitvoering : Cliënte wordt per mail op de hoogte gebracht van bevestiging van inschrijving, datum, locatie en tijdstip van de gekozen activiteit(en).
• Wijzigingen : In geval van onvoldoende inschrijvingen per datum, komt de betreffende activiteit op de gekozen dag te vervallen en wordt de activiteit verplaatst naar een andere datum. Indien van toepassing kan er sprake zijn van een andere locatie.
• Annuleren : Indien cliënte de gekozen activiteit(en) wenst te beëindigen c.q. te annuleren, kan dit per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij het annuleren in verband met een niet medische / niet zwangerschap gerelateerde reden minder dan 7 dagen voor de aanvang is geen restitutie mogelijk. Bij annulering in verband met een medische / zwangerschap gerelateerde reden is restitutie mogelijk. Deze zal afhankelijk zijn van de mate waarin reeds gebruik gemaakt is van aangeboden activiteiten.
Bij onvoorziene gebeurtenissen, acute ziekte bij de aanbieder van de activiteit of bij overmacht, wordt de cliënte hierover zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Het verloskundig Cursus Centrum Nijmegen neemt een maximale inspanningsverplichting in acht om de toegezegde activiteit te realiseren en een andere ter zake deskundige in te zetten of de activiteit te laten plaatsvinden op een andere datum.

3. Rechten en Plichten

3.1 Rechten en plichten van het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen

Het verloskundig Cursus Centrum heeft recht op volledige betaling van de eigen bijdrage, voortvloeiend uit de gemaakte keuze van activiteiten. Betalingen dienen binnen 30 dagen na aanmelding via Ideal, te zijn voldaan. Van niet tijdige betaling is sprake indien de cliënte in gebreke blijft het verschuldigde bedrag binnen 30 dagen na inschrijving, geheel of gedeeltelijk te voldoen. Alle kosten, waaronder de kosten wegens juridische bijstand, verband houdend met het incasseren van verschuldigde bedragen, inclusief rentevergoeding, berekend naar de maatstaf van de wettelijke rente, zijn voor rekening van de cliënt en direct opeisbaar. Het verloskundig Cursus centrum draagt zorg voor de inzet van gekwalificeerde en deskundige verloskundigen, borstvoedingsdeskundigen en zwangerschapsdocenten. Het Verloskundige Centrum Nijmegen draagt zorg voor de bewaking van de kwaliteit. Het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen kent een regeling voor schade en aansprakelijkheid. Het Centrum is verzekerd voor het toebrengen van schade, indien deze schade te wijten is aan de schuld van de aanbieder van de activiteit. In geval van schade dient de cliënte hiervan schriftelijk, binnen 3 dagen na afloop, melding te doen aan het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen.

3.2 Rechten en plichten van de cliënte

Na inschrijving en betaling heeft cliënte recht op deelname aan de door haar gekozen activiteiten. Afhankelijk van aantal inschrijvingen en/of capaciteit kan incidenteel afgeweken worden van de voorgestelde planning en/of locatie. Cliënte wordt hierover tijdig geïnformeerd. Annuleren : Indien cliënte de gekozen activiteit(en) wenst te beëindigen c.q. te annuleren, kan zij dit per mail mededelen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij het annuleren in verband met een niet medische / niet zwangerschap gerelateerde reden minder dan 7 dagen voor de aanvang is geen restitutie mogelijk. Bij annulering in verband met een medische zwangerschap / gerelateerde reden is restitutie mogelijk. Deze zal afhankelijk zijn van de mate waarin reeds gebruik gemaakt is van aangeboden activiteiten. Wijzigingen in deelname wat betreft datum en/of locatie kunnen uitsluitend plaatsvinden bij melding maximaal 7 dagen vóórafgaand aan de oorspronkelijk geplande datum én uitsluitend na telefonisch of schriftelijk overleg na vermelding van dringende reden(en).

4. Regelingen en reglementen

Het verloskundig
Het verloskundig Cursus Centrum Nijmegen hanteertCursus Centrum Nijmegen hanteert het klachtenreglementhet klachtenreglement van de KNOVvan de KNOV (= (= Koninklijke Organisatie voor VerloskundKoninklijke Organisatie voor Verloskundigen) zoals vastgesteldigen) zoals vastgesteld vovoor cliëntenor cliënten. Zie hiervoor de . Zie hiervoor de
publiekssite
publiekssite www.knov.nlwww.knov.nl.. ((Handreiking klachtenregeling voor de verloskundige praktijk)Handreiking klachtenregeling voor de verloskundige praktijk) Het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen zorgt, conform de WGBO (Het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen zorgt, conform de WGBO (= Wet geneeskundige = Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst)behandelingsovereenkomst) en de WBP (= Wet beschermen de WBP (= Wet bescherminging persoonsgegevens)persoonsgegevens), dat de , dat de (geautomatiseerde) gegevens van cliënten niet zijn in te zien of te horen door derden, tenzij de (geautomatiseerde) gegevens van cliënten niet zijn in te zien of te horen door derden, tenzij de cliënte hier uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.cliënte hier uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. Eventuele geschillen van welke aard ook,Eventuele geschillen van welke aard ook, worden berecht door de kantworden berecht door de kantonrechteronrechter in Nijmegen, of, in Nijmegen, of, indien een rechtbank bevoegd is, de Arrondissementsrechtbindien een rechtbank bevoegd is, de Arrondissementsrechtbank te Arnhem.ank te Arnhem.

Juli, 2021

“Het begint met een goede voorbereiding”